מכניסים לסיר מים רותחים כשעה , מוסיפים , כף שטוחה של כורכום, 3 עלי דפנה, כף מלח, כפית פלפל שחור דק,2 כפות שמן זית, מכסים עד להתרככות .
חותכים את הבצל והגזר לקוביות , ומועכים את תפוחי האדמה לצורה גסה לא מעוך מידי.
מקציפים את הביצים עם מטרפה ידנית עד שמכפיל נפח, מוסיפים את התפוחי אדמה, הגזר, והבצל פנימה לתוך הביצים ומערבבים קלות:
לוקחים 4 חוטי זעפרן וכותשים, במכתש ועלי, מוסיפים 3 קוביות קרח עד שנמס (זוהי הדרך הנכונה ביותר לפתוח את טעמי הזעפרן) מוסיפים לתוך התערובת.
מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה, כוסברה יבשה, כף מלח , וקורט פלפל שחור דק.
שמים כוס שמן זית , בתוך סיר שיכיל את כל התערובת, כשהשמן מגיע לרתיחה קלה , מוזגים פנימה את התערובת , מכסים בנייר אפייה מגבת ומכסה ומבשלים שעה , לאחר שעה בודקים שהמעקודה נפרדה מהדפנות, והיא שחומה בצדדים , מכניסים ל20 דק לתנור 190 מעלות.