מעקודה של איתי אדרי

חומרים:

8 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים בינוניים

4 גזרים קטנים

צרור כוסברה (אפשר במקום  פטרוזיליה )

כורכום

עלי דפנה

פלפל שחור גרוס דק

זעפרן

כוסברה ירוקה יבשה

10 ביצים

כוס שמן זית או שמן צמחי אחר אני מעדיף זית

מלח

אופן הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה , הגזרים, והבצלים.
  2. מכניסים לסיר מים רותחים כשעה , מוסיפים , כף שטוחה של כורכום, 3 עלי דפנה, כף מלח, כפית פלפל שחור דק,2 כפות שמן זית, מכסים עד להתרככות .
  3. חותכים את הבצל והגזר לקוביות , ומועכים את תפוחי האדמה לצורה גסה לא מעוך מידי.
  4. מקציפים את הביצים עם מטרפה ידנית עד שמכפיל נפח, מוסיפים את התפוחי אדמה, הגזר, והבצל פנימה לתוך הביצים ומערבבים קלות:
  5. לוקחים 4 חוטי זעפרן וכותשים, במכתש ועלי, מוסיפים 3 קוביות קרח עד שנמס (זוהי הדרך הנכונה ביותר לפתוח את טעמי הזעפרן) מוסיפים לתוך התערובת.
  6. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה, כוסברה יבשה, כף מלח , וקורט פלפל שחור דק.
  7. שמים כוס שמן זית , בתוך סיר שיכיל את כל התערובת, כשהשמן מגיע לרתיחה קלה , מוזגים פנימה את התערובת , מכסים בנייר אפייה מגבת ומכסה ומבשלים שעה , לאחר שעה בודקים שהמעקודה נפרדה מהדפנות, והיא שחומה בצדדים , מכניסים ל20 דק לתנור 190 מעלות.
  8. מוציאים מהתנור מחכים שיתקרר טיפה , הופכים וחותכים בתאבון!