מרק שעועית

כ- 3 שעות, זמן עבודה: כ-20 דקות

חומרים:

2 כוסות שעועית לבנה מושרית 12 שעות במים.

1/2 ק”ג בשר מספר 5 חתוך לקוביות – תבקשו מהקצב.

1 תפו”א גדול קלוף וחתוך לקוביות שוות בגודלן.

1 גזר גדול חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.

1 גבעול סלרי- (להפריד עלים) חתוך לפרוסות לא עבות.

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות או כף וחצי של רסק.

1 כפית צ’ילי יבש.

1 כפית פפריקה הונגרית חריפה.

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון.

1 כף שטוחה פפריקה הונגרית מתוקה.

1 שן שום פרוסה דק דק.

1/2 פלפל ירוק חריף – אם רוצים מרק פיקנטי.

2 כפות לימון כבוש טחון- לא חובה

אופן הכנה:

אופו הכנה:

  1. בסיר שטוח רחב ועבה, מוסיפים שמן זית, מטגנים את הבשר מכל כיוון עד הזהבה ומניחים בצלחת בצד.
  2. לאותו סיר מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את תפוחי האדמה.
  3. מוסיפים לטיגון את הגזר מערבבים וממשיכים לטגן יחד דקה נוספת. לאחר דקה מוסיפים את השעועית הלבנה ומטגנים הכל יחד כ- 3 דקות נוספות (שלב הטיגון המאוחד חשוב לשמירה על צורה שלמה של השעועית.
  4. מוסיפים את הסלרי והתבלינים, מטגנים למשך דקה ולאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות.
    מערבבים הכל יחד ומטגנים לעוד כ-4 דקות.
  5. מוסיפים כוס מים, מוסיפים  את הבשר ומביאים לרתיחה.
  6. כעת מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הסיר וכ-3 ס”מ מעל כל התכולה, מבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי עד שהבשר והשעועית רכים לחלוטין.

המלצות שלנו:

*לא לערבב יותר מידיי, לתת למרק את הזמן שהוא צריך

*ניתן לזרז תהליך עם שעועית מקופסת שימורים או של סנפרוסט אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם הוא שונה, אם בכל זאת בוחרים בסוג זה של שעועית יש להוסיף אותה בחצי שעה האחרונה של הבישול.

*מומלץ להגיש ליד לחם שלם או ליד אורז בסמטי לבן.

*בעת ההגשה יש לגרוס צ’ילי על המרק.

*אם רוצים מרק ממש חריף להוסיף יותר מחצי פלפל ירוק

בתאבון!