סיגר פילו במילוי בשר ופיצוחים

חומרים:

12 עלי פילו מופשרים
שמן למריחה

למילוי:

בצל בינוני
1/2 קילו בשר טחון
1/2 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית מלח
3 כפות סילאן
30 גרם צנוברים
30 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

 

  1. חותכים את הבצל דק ומטגנים בסיר עם מעט שמן. מוסיפים תבלינים ואת הבשר ומפוררים אותו עד שהוא משנה גוון. מוסיפים סילאן, צנוברים ושקדים ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים.
  2. פורסים על משטח העבודה דף פילו, מורחים בשמן, ומניחים מעל עוד דף ומורחים שוב בשמן. חוצים לחצי ומניחים מילוי בשר בקצה. סוגרים מהצדדים ומגלגלים.
  3. מניחים על תבנית על נייר אפייה ומורחים מעל שמן. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30-35 דקות ועד שהמאפה זהוב ופריך.