סינייה חצילים ובשר

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

תבנית בגודל: 26 ס״מ

2 יח׳ חציל בלאדי גדולים

300 גרם עגבניות שרי

500 גרם בשר בקר טחון

בצל בינוני קצוץ

4 שיני שום קצוצות

2-3 גבעולי זעתר

1 כפית בהרט

1 כפית מלח ים

1/2 כוס טחינה מוכנה

חופן עלי פטרוזיליה קצוצה לקישוט

חצי פלפל צ’ילי ירוק קצוץ

3 כפות שמן זית

50 גרם פיסטוק קלוי קצוץ גס

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את עגבניות שרי מערבבים עם כף שמן זית ואופים בתנור 10 דקות.

הכנת החצילים:

  1. שורפים חציל אחד על להבה גלויה, מקלפים את הקליפה השרופה ומניחים במסננת שיגיר נוזלים.
  2. חציל שני, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל 2/2 ס״מ ומערבבים עם כף שמן זית ואופים בתנור
  3. כ- 10 -12 דקות לקבלת גוון מוזהב.

הכנת הבשר טחון:

  1. מחממים 2 כפות שמן זית, מטגנים בצל לגוון זהוב, מוסיפים שיני שום קצוצות ומערבבים.
  2. מוסיפים בשר טחון ומערבבים 5-8 דקות, מפזרים מלח, פלפל ובהרט.

בניית הסינייה:

  1. מפזרים חציל שרוף, וקוביות חציל קלוי בתחתית התבנית , מניחים מעל את תערובת בשר טחון ומעל את העגבניות הצלויות. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
  2. מוצאים מהתנור את התבנית, בעזרת כפית יוצרים תלוליות קטנות של טחינה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, צ’ילי ירוק קצוץ ופיסטוק.