סלט אטריות שעועית עם ירקות, בוטנים וגרגירי רימון ברוטב צ’ילי

חומרים:

1 חבילה אטריות שעועית
2 גזרים שטופים – אין צורך לקלוף
6 צנוניות, שטופות היטב
4-5 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
1 צרור עלי כוסברה
1 צ’ילי אדום טרי
גרגירי רימון מ-1/2 רימון
3/4 כוס בוטנים קלויים
1/4 כרוב סגול או לבן, שטוף

לרוטב:
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס דק
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כפית שמן שומשום
מיץ מ-1/2 לימון (אם אין בו הרבה מיץ אז אפשר גם מלימון שלם)
כף דבש
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

  1. מניחים את האטריות בקערה רחבה ושופכים מעל מים רותחים עד כיסוי. סוגרים עם מכסה או צלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך 10-15 דקות.
  2. בינתיים מכינים את הסלט: מגררים את הגזר על פומפייה או באמצעות מעבד מזון לגפרורים דקים. חותכים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד.
  3. חותכים את הבצל והצ’ילי לטבעות דקות מאוד ואת הכרוב לרצועות דקות.
  4. קוצצים גס את הבוטנים.
  5. מערבבים בכוס או קערה את כל מצרכי הרוטב.
  6. מסננים את האטריות ומוסיפים את כל הירקות, הבוטנים וגרגירי הרימון.
  7. מזלפים את הרוטב ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.

הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית ממירים את הדבש בסילאן או מייפל.
– במקום אטריות שעועית ניתן להשתמש באטריות אורז (שימו לב שצריך לבשל אותם לפי ההוראות על גבי האריזה).
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לסלט צרור עלי נענע קצוצים גס.
– רוצים להפוך את הסלט למנה עיקרית? מוסיפים 1/2 קילו עוף טחון, צרוב היטב על מחבת, ומערבבים ביחד עם שאר המצרכים.