(4-6 מנות)
1 חציל בלאדי בינוני
1 בטטה בינונית
2 גבעולי טימין
1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה
¼ צרור פטרוזיליה
צ’ילי ירוק קצוץ
תיבול:
3 כפות שמן זית
כף סילאן
כפית מלח אטלנטי
חצי שן שום קצוצה
2 כפות מיץ לימון lemon tree
2 כפות טחינה גולמית
1. מבשלים את גרגירי החומוס בסיר מלא מים כ-35-40 דקות עד שמתרככים. מסננים מהנוזלים.
2. שורפים את החציל על אש גלויה.
3. מניחים על מסננת שיגירו נוזלים, מסירים את הקליפה, טוחנים במעבד מזון עם כפית לימון, כפית סילאן, ½ כפית מלח ו- 1/2 שן שום.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. חותכים את הבטטות לקוביות בגודל: 1X1 ס״מ.
6. מתבלים בכף שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס וטימין.
אופים כ-12 דקות לקבלת גוון זהוב.
7. מערבבים את מרכיבי הסלט למעט הקרם חציל.
8. מורחים את קרם החציל על צלחת הגשה כמו חומוס.
9. מניחים את סלט החומוס מעל קרם חציל, מפזרים מעט מלח, שמן זית ולימון.
מזגגים בטחינה גולמית ומפזרים צ’ילי ירוק קצוץ.