סלט ירוקים ופילה עוף

חומרים:

לסלט –

חסה
ברוקולי
שעועית ירוקה
אפונת שלג
באק צ׳וי
כרישה
קישוא
מלח
פלפל שחור גרוס
שום גבישי

לפילה –

500 גרם פילה עוף
שמן זית
פפריקה הונגרית חריפה
תיבול גריל עוף
שום גבישי
פלפל שחור גרוס
מלח

 

לטופינג –

מעט שמן זית
1/3 כוס קריספ זהוב קלאסי

 

לתיבול –
מיץ לימון

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול עם מים רותחים חולטים ברוקולי, שעועית ירוקה ואפונת שלג למשך 5 דקות ומעבירים ישר למי קרח לעצירת הבישול.
  2. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים באק צ׳וי, כרישה וקישוא פרוסים דק. מקפיצים בחום גבוה עד שהירקות נחרכים מעט.
  3. מוסיפים את הירקות שחלטנו, מתבלים ומקפיצים הכל יחד.
  4. מכינים את העוף – מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הפילה ומתבלים היטב מכל הכיוונים וצורבים אותו עד שהוא מוכן. (התבלינים יוצרים מעטה קריספי על העוף ולכן חשוב לתבל בנדיבות).
  5. מוציאים מהמחבת את הפילה, מניחים בצד ל-5 דקות ואז פורסים.
  6. מחממים מחבת עם מעט שמן ומוסיפים את הפירורי לחם קריספ ומטגנים תוך כדי ערבוב, בזהירות לא לשרוף אותם ומוצאים אותם כשהם שחומים וקריספיים.

להרכבת הסלט –

  1. מניחים בצלחת הגשה חופן עלי חסה טריים, מעליהם מוסיפים את הירקות המוקפצים ומתבלים בהרבה מיץ לימון.
  2. מוסיפים את פילה העוף הפרוס ומעליו את פרורי הלחם.

מתכון, צילום ועריכה: מור אליאסי/מאמא מור