ספנקופיטה – מאפה פילו עם גבינות ופטריות

עד שעה

חומרים:

1 חבילה עלי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן

80 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית שום טחון

1 ביצה L – להברשה

2-3 כפות פירורי לחם – לפיזור מעל הבצק

למילוי:

3 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים, קלופים

6 שיני שום, קלופות

3 סלסלות פטריות שמפניון

200 גרם גבינת פטה או חמד או בולגרית

100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק

2 ביצים L

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית צ’ילי גרוס

אופן הכנה:

הכנת המילוי:

  1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות ופורסים את הפטריות לפרוסות די עבות.
  2. בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך מלא. בערך 10 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל והצ’ילי וממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. בערך 10 דקות. מצננים כדי שהגבינות שיכנסו לא ימסו. אם נוצרו נוזלים בתחתית הסיר מוציאים אותם.
  4. מפוררים לתוך הסיר עם הפטריות (כשהגז סגור כן?) את גבינת הפטה ומוסיפים גבינה צהובה וביצים. מערבבים.
  5. בקערה שמתאימה למיקרו שמים חמאה, שמן זית ואבקת שום וממיסים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מערבבים.
  6. מניחים עלה פילו בתחתית תבנית מלבנית בגודל 20X30 ואת שאריות הבצק בצדדים מצמידים לדפנות.
  7. מברישים בחמאה עם השמן ומניחים מעל עלה פילו נוסף. חוזרים על הפעולה עם 4 עלים סך הכל.
  8. מפזרים מעל העלה האחרון פירורי לחם ומעל מניחים את כל המילוי, בשכבה אחידה.
  9. מניחים מעל המילוי שוב עלה פילו ושוב מברישים בחמאה ושמן. חוזרים על הפעולה עם 4 עלים. שימו לב שאת כל קצוות הבצק משאירים בצדדים ומברישים גם אותם.
    אם נשארו לכם שאריות בצק בצדדים מקפלים אותם מעל המאפה.
  10. מברישים את העלה האחרון בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס. אפשר גם לפזר מעט פלפל שחור גרוס.
  11. חותכים את המאפה לקוביות אלכסוניות או שתי וערב רגיל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך 50 דקות או עד שהמאפה זהוב לגמרי.

הערות ושדרוגים

– במקום פטריות אפשר להשתמש בתרד טרי קצוץ דק בכמות של חבילה אחת גדולה. חשוב להפטר מהנוזלים במידה ונוצרו אחרי הטיגון. אפשר גם להמיר בקוביות חצילים מטוגנות.
– ניתן לעטר את המאפה למעלה עם שומשום או פרג או עלי טימין.
– רוצים לחמם? פשוט מכניסים תנור ל-10 דקות והמאפה כמו חדש.
– אתם יכולים להגדיל את כמות הבצל במילוי, כמה שיותר – יותר טעים.
– לא אוהבים טעמים פיקנטיים? אתם יכולים לוותר על הצ’ילי.