1 חבילה עלי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
80 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית שום טחון
1 ביצה L – להברשה
2-3 כפות פירורי לחם – לפיזור מעל הבצק
למילוי:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
3 סלסלות פטריות שמפניון
200 גרם גבינת פטה או חמד או בולגרית
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
2 ביצים L
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית צ’ילי גרוס
הכנת המילוי:
הערות ושדרוגים
– במקום פטריות אפשר להשתמש בתרד טרי קצוץ דק בכמות של חבילה אחת גדולה. חשוב להפטר מהנוזלים במידה ונוצרו אחרי הטיגון. אפשר גם להמיר בקוביות חצילים מטוגנות.
– ניתן לעטר את המאפה למעלה עם שומשום או פרג או עלי טימין.
– רוצים לחמם? פשוט מכניסים תנור ל-10 דקות והמאפה כמו חדש.
– אתם יכולים להגדיל את כמות הבצל במילוי, כמה שיותר – יותר טעים.
– לא אוהבים טעמים פיקנטיים? אתם יכולים לוותר על הצ’ילי.