עוף ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

חומרים:

6-8 מנות עוף לבחירתכם

3 בצלים גדולים פרוסים

6 שיניי שום שלמות

2 יח פלפל שושקה חתוכים לרצועות או פלפל אדום גדול פרוס.

1/2 1 כפות סילאן טבעי

5 יח תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 צנצנת רוטב עגבניות שרי לשקשוקה

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

1 כפית שטוחה פלפל לבן/שחור

1 כפית מלאה מלח הימלאיה דק

1/3 כוס שמן זית/אחר

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את העוף היטב משני הצדדים.
  2. מוסיפים פלפלים, בצלים, שום וסילאן ומטגנים עוד כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ויוצקים את רוטב עגבניות השרי מעליהם.
  4. מתבלים בפפריקה , פלפל ומלח ומוסיפים כוס מים רותחים.
  5. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה ורבע/וחצי.

*מתכון של ענת אלישע