פולנטה תירס עם עגבניות

עד 30 דקות

חומרים:

  • 100 גרם קמח תירס
  • 1 כוס תירס משומר
  • 50 מ”ל חלב
  • 3  כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה עם שמן זית
  • 2 כפות גבינת קשקבל
  • 2  עגבניות קצוצות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כף בזיליקום תבליני מימון
  • 1 גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
  • גבינת קשקבל להגשה

אופן הכנה:

1. מניחים את החמאה, שמן הזית, החלב והקמח בסיר קטן ומערבבים על אש בינונית כ- 15 דקות.
2. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התירס המשומר ומוסיפים למסה.
3. מתבלים במעט מלח. מגרדים פנימה מעט מהגבינה ומערבבים קלות.
4. בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות עם הבזיליקום, השום, המלח ושמן הזית ומגישים מעל הפולנטה עם שמנת חמוצה ומעט קשקבל מגוררת.