3 פוקאצ’ות בינוניות או אחת גדולה בגודל תבנית התנור
לבצק:
1/2 קילו קמח לבן
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
לציפוי:
3 כפות תערובת תיבול לציפוי מאפים מלוחים תבליני מימון
סלסלת ענבים מכל סוג שאוהבים
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
1/2 כפית רוזמרין יבש תבליני מימון
לבצק:
1.שמים בקערה עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים, מים ושמן זית ולשים על מהירות איטית במשך 7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
2.משמנים את החלק העליון של הבצק ואת דפנות הקערה מבפנים ומכסים בניילון או מגבת. מתפיחים שעה בחוץ או במשך הלילה (6-12 שעות) במקרר.
3.מחממים תנור ל-250 מעלות.
4.משמנים היטב תבנית תנור עם שמן זית (בנדיבות) ומעבירים אליו את הבצק.
5.משטחים בעזרת אצבעות הידיים עד שהבצק כמעט ומגיע לכל קצוות התבנית.
לציפוי:
6.יוצרים מעין גומות בבצק בעזרת האצבעות ומניחים מעל את הענבים בצורה חופשית.
7.מפזרים מלח, פלפל שחור ורוזמרין ומאפשרים לפוקאצ’ה לתפוח במשך 20-25 דקות.
8. מזלפים שמן זית ומפזרים תערובת לציפוי מאפים בשוליי הפוקאצ’ה.
9.מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות או עד הזהבה יפה.