פטה כבד עם ריבת בצל

עד שעה

חומרים:

לפטה כבד:

  • 700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 2 גזרים, אין צורך לקלוף
  • 3 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 ביצה קשה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה או כפית פטרוזיליה יבשה
  • 100 גרם מרגרינה או שמן קוקוס או מרגרינה בטעם חמאה

לריבת בצל:

  • 4 בצלים לבנים גדולים
  • 3 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
  • 4-5 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט

לעיטור:

  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן פיסטוקים טבעיים, קלויים על מחבת חמה

אופן הכנה:

הכנת הפטה כבד:

  1. מניילנים היטב תבנית אינגליש קייק מכל הכיוונים, גם בדפנות וגם בתחתית. הפעולה הזאת סופר חשובה לחילוץ הפטה לאחר הקירור.
  2. חותכים את הבצל לרצועות ומגרדים את הגזר על פומפייה, על החלק העבה.
  3. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והגזר עד ריכוך מלא. מתבלים בכוסברה טחונה או פטרוזיליה ומלח. מומלץ לסגור את הסיר בזמן הטיגון כדי שהבצל והגזר יתרככו לגמרי. סגירת המכסה מאיצה גם את תהליך הבישול.
  4. בינתיים חותכים את הכבדים ל-2 אונות ומטגנים אותם בכף שמן בתוך סיר רחב עד שהם מוכנים לגמרי אבל לא יבשים. ברגע שהכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.
  5. במעבד מזון מניחים מרגרינה וביצה קשה ומעליהם מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר.
  6. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.
  7. מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד. שימו לב שחלקים שנחשפים לאוויר מתחמצנים מהר אז לכסות היטב.
  8. מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.
  9. הופכים את התבנית על צלחת מתאימה, משחררים את הניילון הנצמד ומעטרים במלח ים גרוס, פיסטוקים קלויים ופלפל שחור גרוס. מגישים לצד ריבת בצל.

הכנת ריבת הבצל:

  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר רחב עם שמן במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים סוכר חום, חומץ בלסמי, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, עד שהבצל מתרכך לגמרי ורוב הנוזלים מתאדים. בערך 45 דקות.
  3. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד לשימוש.