6 יח׳ תפוחי אדמה שטופים בקליפתם
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח ים
1 כף תערובת תיבול לציפוי מאפים מלוחים
1/2 כפית צ׳ילי גרוס
2 כפות קריספ פירורי פנקו זהוב
כפות גבינה בולגרית מפוררת גס
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1.מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך מלא. מסננים ומצננים מעט.
2.חוצים את תפוחי האדמה לשניים ומניחים אותם בין שני ניירות אפייה. בעזרת הידיים ומערוך מרדדים לקרפצ׳יו בעובי 1/2 ס״מ.
3.מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הנייר השני עם תפוחי האדמה לתבנית.
4.מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו.
5.מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית.
6.מתבלים במלח ים, תערובת תיבול לציפוי מאפים מלוחים וצ׳ילי גרוס.
7.מפזרים את פירורי הפנקו מעל ומכניסים לתנור.
8.אופים כחצי שעה או עד הזהבה.
להגשה:
9.מפזרים את הגבינה הבולגרית והעירית.