פסטה פטריות, תרד, שום ושמן זית

עד שעה

חומרים:

1/2 חבילת פטריות שמפיניון טריות קטנות

3 פטריות שמפניון גדולות

25 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית איכותי

2 שיני שום טרי פרוסות

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית פלפל שחור מטחנה

1 כפית מלח

1 חבילת עלי תרד טריים

1/2 חבילה פסטה פוטוציני

אופן הכנה:

  1. במחבת גדולה –כזו שיהיה בה מקום לפסטה מחממים יחד את שמן הזית והחמאה.
  2. במקביל מעמידים סיר עם מים חמים ומבשלים את הפסטה.
  3. כשהמחבת רותחת מוסיפים את הפטריות, מערבבים עד להשחמה קלה.
  4. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השום. בהדרגה מוסיפים את התרד והתבלינים.
  5. מסננים את הפסטה ושומרים חלק מהמים שלה בצד.
  6. מוסיפים לרוטב מעט מהמים של הפסטה ומביאים לרתיחה נוספת.
  7. כעת, מוסיפים את הפסטה בהדרגתיות תוך כדי הקפצה.