פסטייה מלאווח ממולא

עד שעה

חומרים:

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות

3 כפות שמן לטיגון.

500 גרם סה”כ של חלקי פנים: ניתן לשלב טחול עוף, כבד עוף, לבבות, יש אפשרות להוסיף רצועות של פרגיות או שווארמה הודו נקבה

1/2 צרור כוסברה

קורט מלח (חלקי הפנים מלוחים) צ’ילי חריף לא חובה.

אופן הכנה:

  1. מנקים היטב את הטחול והלבבות.
  2. צולים את הכבד על אש גלויה מטעמי כשרות.
  3. מטגנים בצל עם 3 כפות שמן עד לשקיפות.
  4. מתבלים את חלקי העוף, מוסיפים לסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מניחים בצד לקירור.

הכנת המלוואח: 

  1. מורחים 2 יחידות מלוואח בשמן זית בשני הצדדים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה אך שומרים על צורתו העגולה (גודל שמתאים לתבנית עגולה 24).
  2. משמנים את התבנית במעט שמן זית ,מניחים 1 יחידת מלוואח וממלאים  במעורב (חשוב שהמעורב לא יהיה חם).
  3. משטחים את המעורב בגובה אחיד וסוגרים עם היחידה השנייה.
  4. מקפלים היטב את הקצוות של הדף העליון תחת הדף התחתון מברישים בשמן זית, מפזרים מעט שומשום לקישוט.
  5. אופים בחום 180 מעלות עד להשחמה כ- 25 דקות, להניח את התבנית בחלק התחתון של התנור.
  6. מגישים לצד טחינה.