פשטידת פסטה טונה

עד שעה

חומרים:

1 חבילת פסטה קרניים

2 קופסאות טונה

1 רסק עגבניות

1 פלפל ירוק קצוץ דק

1 בצל לבן גדול קצוץ

1/4 צרור פטרוזיליה עלים בלבד קצוץ דק

חופן זעתר טרי קצוץ דק

1 עגבנייה שלמה קלופה קצוצה דק

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

1 כפית פלפל שחור מטחנה

1 כף מלח

1 כף שטוחה סוכר

3 ביצים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים מוספים כף שמן מערבבים ומנחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הפלפל ומטגנים יחד כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את הטונה ומערבבים מעט. מוסיפים את הירוקים שקצצנו.
  6. מוסיפים תוך כדי ערבוב את העגבנייה והתבלינים, למעט המלח והסוכר.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות תוך ערבוב שלא יידבק. במידת הצורך ניתן להוסיף 1/4 כוס מים רותחים. מוסיפים את הסוכר והמלח.
  8. משמנים היטב תבנית פיירקס. מוסיפים אל התבנית את הפסטה ומוזגים מעליה את הרוטב שהכנו.
  9. מניחים את הפסטה להצטננות-כ5 דקות מוסיפים את הביצים מערבבים יחד הכל .
  10. מכניסים לתנור ל-15 דקות. מגישים חם.