צלי כתף ופטריות של איתי אדרי

חומרים:

2 ק”ג בשר כתף מספר 5

פטריות (יער,שמפניון,פורטבלו,שימאגי)

3 בצלים

שמן זית

4 עלי דפנה

1 כפית שטוחה ראס אל חנות

1 כפית פלפל אנגלי

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כמון טחון

1/4 כפית פלפל גרוס

1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:

מנה קלאסית עשירה בטעמים ומושלמת לשולחן החג

  1. פורסים לטבעות 2 בצלים.
  2. מניחים את הבצלים בתחתית תבנית אפייה.
  3. על הבצלים מניחים, עלי דפנה, פלפל אנגלי וראס אל חנות.
  4. מניחים את הבשר מעל, עוטפים בנייר כסף היטב.
  5. מכניסים לתנור ל200 מעלות 20 דק , ועוד שעה וחצי על 180 מעלות, מוציאים מהתנור ונותנים לנתח להתקרר על מנת שנוכל לפרוס אותו.
  6. פורסים את הנתח לפרוסות יפות.
  7. בסיר רחב מטגנים בצל קצוץ עם שמן זית.
  8. מוסיפים את שלל הפטריות, פלפל גרוס, פפריקה,כמון, מלח, מערבבים היטב.
  9. מניחים את הבשר בתוך הסיר.
  10. מוסיפים לתוך הסיר דרך מסננת את הרוטב שנשאר בקרקעית התבנית של הבשר .
  11. מבשלים כ-40 דק על אש קטנה, בתאבון !