קאפקייקס תפוח אדמה

חומרים:

12 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עם הקליפה

שמן זית להברשה

מלח הימלאיה דק / מלח רגיל

מלית:

1 גביע קוטג’ 5% ומעלה

150 גרם מוצרלה (אפשר גם פחות)

1/4 כפית מלח הימלאיה דק /מלח רגיל

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית תערובת עשבי תיבול בסגנון ים תיכוני

1/4 כפית שום טחון

תוספות:

פטריות, תירס, זיתים, תרד קצוץ, בולגרית, מוצרלה ו/ או כל מה שמתחשק.

אופן הכנה:

  1. בתבנית קאפקייקס משומנת היטב מניחים תפוח אדמה מבושל, בעזרת כוס מועכים את תפוח האדמה ויוצרים שקע עם שוליים. אם יש שאריות שומרים אותם ולאחר מכן ניתן להניח בשקע ולמעוך שוב. עוד מקל על העבודה להניח על התפוח אדמה נייר אפייה ואז למעוך, מה שקל לכם.
  2. משפריצים שמן זית על כל תפוחי האדמה ומפזרים מלח.
  3. אופים במשך 10 דק’, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בזמן הזה מכינים את התערובת: מערבבים קוטג’, ביצים, מוצרלה ותבלינים.
  4. בתום 10 דק’, ממלאים בכל שקע מן המלית, מעל מפזרים תוספות שרוצים עוד קצת מוצרלה ומחזירים לאפייה של כ-30 דק’ או עד שהקאפקייק יציב.

הערות: במידה ותפוחי האדמה גדולים, יש להשתמש ב-6 תפוחי אדמה ולחלק אותם לחתיכות.

מתכון צילום ועריכה: בתיה סורק