קדרת אסאדו בבצלים

עד שעה

חומרים:

לבשר:

  • 2 קילו אסאדו (שפונדרה), חתוך לקוביות
  • גזר
  • בצל
  • עלה דפנה
  • 2 גרגירי פלפל שחור שלם

 

לקדירה:

  • 7 בצלים גדולים
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף חוואייג’ למרק

אופן הכנה:

1. שמים את קוביות הבשר בסיר לחץ עם הגזר, הבצל, עלה הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים עד ס”מ מעל גובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. אם אין סיר לחץ – מבשלים בסיר רגיל כשעתיים.

2. מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול.

3. פורסים את שבעת הבצלים לפרוסות עבות בצורת ירח. מערבבים את שני השמנים ומטגנים 3/4 מכמות הבצל.
את הרבע הנותר שומרים בצד.

4. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הבשר.

5. מסננים את מי הבישול של הבשר ומוסיפים לסיר רק עד גובה הבשר (לא יותר).

6. מניחים מלמעלה את רבע הכמות של הבצל המטוגן ששמרנו בצד.

7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות וחצי (לחלופין, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות בטורבו לשעה וחצי-שעתיים, ואפשר גם לבשל על הפלטה לילה שלם).

*אם רוצים בשר פחות שומני אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס’ 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.