חומרים:

לרוטב:

2 סלקים בינוני טרי (קשים ובצבע כהה)- קלופים חתוכים לפרוסות בעובי של 1.5 ס”מ

1 בצל גדול קצוץ דק

1 לימון שלם סחוט

2 גבעולים של סלרי עבים וטריים ללא עלים. את העלים יש לשמור בקערה עם מים קרים לעשר דקות לפני סיום הבשר וחלק ישמשו לתערובת הבשר

1 כף פפריקה הונגרית מתוקה

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה הונגרית חריפה

1 כפית מלח

2 כפות סוכר לבן

לבצק:

1 ק”ג סולת דק

3-4 כוסות מים תלוי בסוג הסולת

1 כף שטוחה של מלח

למילוי:

1/2 ק”ג בשר טחון טרי ואיכותי עם רמת שומן נמוכה

3 כפות שמן זית

1 שן שום טחונה

1 כף פטרוזיליה קצוצה טרייה

1 גבעול סלרי עלים בלבד קצוצים דק דק – מהגבעול יש לשמור לרוטב

1 כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה

1 כפית שטוחה של בהרט

אופן הכנה:

5 מנות

10-12 קובות

אנחנו ממליצים להכין מראש 1 ק”ג סולת המספיקה כמעט ל- 50 קובות – ולהקפיא לתבניות של 12,  אין יותר כיף מלהוציא קובה ביתית מהמקפיא ותוך פחות מ-40 דקות לקבל סיר מוכן ללא מאמץ, במיוחד בימים בהם אנחנו מאוד עסוקים.

מניחים בצד בקערה עמוקה את הסולת יחד עם המים והמלח בלי לערבב ל-20 דקות.

שלב הכנת המילוי:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עבה ואיכותית – שלא יישרף ויתייבש עד לשקיפותו.
  2. מוסיפים את הבשר מטגנים מעט עד שהבשר ישחים.
  3. מוסיפים את התבלינים ואת הירוקים הטריים ומטגנים יחד למשך דקה.
  4. מניחים בצד להתקררות.

* בשלב הטיגון יש לשים לב שאנחנו לא מייבשים את הבשר, המטרה היא שהבשר רק יספוג טעמים ולא יהיה חי בתוך הקובה.

הכנת הבצק:

  1. מערבבים כעת לבצק ונוסיף מים במידת הצורך.
  2. מחלקים ל-4 חלקים שווים.
  3. מכינים מראש משטח עץ ועליו שופכים קצת מים – כמו שמקמחים משטח עבודה.
  4. מכל חלק קורצים בידיים רטובות בין 10-12 כדורים ומניחים על המשטח הרטוב.
  5. כל כדור נשטח, ממלאים בכף בשר ונגלגל (שימו לב לא לכדור עגול אלא לכדור בצורת אליפסה) מכינים ומשטחים.

כל מה שמעבר ל-12 הקובות הראשונות מקפיאים בתבנית.

הכנת הרוטב :

  1. בסיר עמוק רחב ועבה מטגנים בצל עד השחמתו לאחר 2 דקות מוסיפים את הסוכר .
  2. מוסיפים את הסלק ואת התבלינים ומערבבים יחד.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ולאחר ערבוב  קטן מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  4. מוסיפים את הסלרי, ומים עד לכיסוי 3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה.
  5. כעת מוסיפים 4 קובות כל פעם – כדי שלא ידבקו.
  6. כשכל הקובות בסיר מנמיכים את האש ומבשלים יחד כ-40 דקות.
  7. 10 דקות לפני סיום מוסיפים את העלים של הסלרי ואת המיץ לימון.

*ניתן להוסיף לימון גם בצלחת ההגשה- לימון מוסיף המון 🙂

בתאבון!