לרוטב:
2 סלקים בינוני טרי (קשים ובצבע כהה)- קלופים חתוכים לפרוסות בעובי של 1.5 ס”מ
1 בצל גדול קצוץ דק
1 לימון שלם סחוט
2 גבעולים של סלרי עבים וטריים ללא עלים. את העלים יש לשמור בקערה עם מים קרים לעשר דקות לפני סיום הבשר וחלק ישמשו לתערובת הבשר
1 כף פפריקה הונגרית מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה הונגרית חריפה
1 כפית מלח
2 כפות סוכר לבן
לבצק:
1 ק”ג סולת דק
3-4 כוסות מים תלוי בסוג הסולת
1 כף שטוחה של מלח
למילוי:
1/2 ק”ג בשר טחון טרי ואיכותי עם רמת שומן נמוכה
3 כפות שמן זית
1 שן שום טחונה
1 כף פטרוזיליה קצוצה טרייה
1 גבעול סלרי עלים בלבד קצוצים דק דק – מהגבעול יש לשמור לרוטב
1 כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה
1 כפית שטוחה של בהרט
5 מנות
10-12 קובות
אנחנו ממליצים להכין מראש 1 ק”ג סולת המספיקה כמעט ל- 50 קובות – ולהקפיא לתבניות של 12, אין יותר כיף מלהוציא קובה ביתית מהמקפיא ותוך פחות מ-40 דקות לקבל סיר מוכן ללא מאמץ, במיוחד בימים בהם אנחנו מאוד עסוקים.
מניחים בצד בקערה עמוקה את הסולת יחד עם המים והמלח בלי לערבב ל-20 דקות.
שלב הכנת המילוי:
* בשלב הטיגון יש לשים לב שאנחנו לא מייבשים את הבשר, המטרה היא שהבשר רק יספוג טעמים ולא יהיה חי בתוך הקובה.
הכנת הבצק:
כל מה שמעבר ל-12 הקובות הראשונות מקפיאים בתבנית.
הכנת הרוטב :
*ניתן להוסיף לימון גם בצלחת ההגשה- לימון מוסיף המון 🙂
בתאבון!