קציצות בקר, חצילים, אפונה וקישואים
עד שעה
חומרים:
- 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
- 1/4 צרור כוסברה כ-12 גבעולים עלים בלבד קצוץ דק
- עלים מגבעול אחד של סלרי קצוצים דק
- תפוח אדמה קטן מגורד בפומפייה (על הצד הקטן ביותר) סחוט מנוזלים
- 1/4 כפית בהרט
- 1 כפית שטוחה של מלח
לרוטב:
- 1 שקית אפונת גינה של סנפרוסט
- 1 חציל טרי ללא גרעינים חתוך לריבועים אחידים
- 1 קישוא גדול פרוס לפרוסות עבות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- 1 גבעול סלרי קצות דק דק
אופן הכנה:
להכנת הקציצות:
- בקערה נמוכה ורחבה מערבבים את כל החומרים. מכדררים את התערובת לקציצות ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות לסגירת נוזלים לעשר דקות.
לרוטב:
- מטגנים בסיר בו אנחנו מבשלים את הקציצות, את החציל עד להשחמה חלקית ומוציאים לצלחת עם נייר ספוג.
- חוזרים על אותו תהליך כמו בסעיף 1 עם הקישוא.
- מטגנים את הבצל באותו שמן עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את האפונה והסלרי.
- מוסיפים את התבלינים והרסק ומטגנים יחד עוד 3 דקות.
- מוסיפים מים רותחים עד 3/4 מהסיר, מביאים להרתחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את הקציצות בצורה מסודרת ומביאים לרתיחה נוספת, מבשלים עד שהקישוא והקציצה רכים.
- לצמצום נוזלים והשחמה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- מעלות 180 ללא מכסה כ-8 דקות. (לא חובה).
אהבת? שתף/י עם החברים והמשפחה