קציצות בקר, חצילים, אפונה וקישואים

עד שעה

חומרים:

  • 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
  • 1/4 צרור כוסברה כ-12 גבעולים עלים בלבד קצוץ דק
  • עלים מגבעול אחד של סלרי קצוצים דק
  • תפוח אדמה קטן מגורד בפומפייה (על הצד הקטן ביותר) סחוט מנוזלים
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1 כפית שטוחה של מלח

 

לרוטב:

  • 1 שקית אפונת גינה של סנפרוסט
  • 1 חציל טרי ללא גרעינים חתוך לריבועים אחידים
  • 1 קישוא גדול פרוס לפרוסות עבות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1 גבעול סלרי קצות דק דק

אופן הכנה:

להכנת הקציצות:

  1. בקערה נמוכה ורחבה מערבבים את כל החומרים. מכדררים את התערובת לקציצות ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות לסגירת נוזלים לעשר דקות.

לרוטב:

  1. מטגנים בסיר בו אנחנו מבשלים את הקציצות, את החציל עד להשחמה חלקית ומוציאים לצלחת עם נייר ספוג.
  2. חוזרים על אותו תהליך כמו בסעיף 1 עם הקישוא.
  3. מטגנים את הבצל באותו שמן עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את האפונה והסלרי.
  4. מוסיפים את התבלינים והרסק ומטגנים יחד עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים מים רותחים עד 3/4 מהסיר, מביאים להרתחה ומנמיכים את האש.
  6. מוסיפים את הקציצות בצורה מסודרת ומביאים לרתיחה נוספת, מבשלים עד שהקישוא והקציצה רכים.
  7. לצמצום נוזלים והשחמה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- מעלות 180 ללא מכסה כ-8 דקות. (לא חובה).