קציצות כרובית טבעונית בקארי

עד שעה

חומרים:

(כ-30 קציצות)

750 גרם ראשי כרובית קטנים

2 כוסות שעועית לבנה מוכנה לאכילה

1 בצל בינוני

1 כוס קמח עדשים / חומוס / כוסמין

1  כוס שיבולת שועל

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס דק

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

משחת קארי מסאלה

2 בצלים

4 שיני שום

1 כוס קשיו טבעי

2 כפות ג’ינג’ר מגורד

3 כפות תבלין קארי

1 כף כמון

1 כף צ’ילי גרוס

1 כף כורכום

1/2 לימון סחוט

חופן כוסברה /פטרוזיליה קצוצה

מלח על פי טעם

לרוטב:

1/3 כוס משחת קארי

5 עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן

3 כפות רסק עגבניות

1/2 1 כוס קרם קוקוס

1/2 כוס מים

אופן הכנה:

להכנת הקציצות:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים גס כרובית, שעועית, שיבולת שועל ובצל. מעבירים לקערה עומקה ומוסיפים קמח בהדרגה ותבלינים. מערבבים.
  3. מכינים כדורים בגודל כדור פלאפל ומניחים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

ואופי כ- 25-30 עד שיציב וסדוק מעט.

להכנת משחת קארי מסאלה:

  1. במעבד מזון מעבדים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה (לפחות 5 דקות).
  2. שומרים 1/3 כוס בצד להמשך המתכון. 3/4 כוס מעבירים לכלי אטום ושומרים בקרור/ מקפיאים.

לרוטב לקציצות:

  1. במחבת מחממים על אש בינונית 2 כפות שמן.
  2. מוסיפים למחבת 1/3 כוס משחת קארי ומערבבים ללא הפסקה 2 דקות.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות טריות ומערבבים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים 10 דקות.
  5. מוסיפים קציצות ומחממים יחד כדקה. מגישים חם.