קציצות עוף ובטטה

עד שעה

חומרים:

500 גרם עוף טחון

1 בטטה גדולה, קלופה

1 גזר, אפשר קלוף או לא קלוף

1/4 כפית שום טחון

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית פטרוזיליה יבשה

1/2 כפית כוסברה יבשה (לא חובה)

1 ביצה L

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 פרוסות לחם או 1 לחמנייה – מכל סוג

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. מגרדים את הבטטה והגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

3. יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומחליטים אם רוצים לטגן או לאפות. אם אופים, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ואופים במשך 10 דקות מכל צד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אם מטגנים, מטגנים במחבת עם מעט שמן זית משני הצדדים עד הזהבה.

הערות ושדרוגים

– במקום גזר אפשר להוסיף עוד בטטה קטנה. ובמקום בטטה אפשר 2 גזרים.

– הבהרט מוסיף טעמים חמים ומעט מתקתקים אז אל תוותרו עליו.

– את הקציצות, אחרי הטיגון או האפייה, אפשר לבשל בתוך רוטב אדום במשך 20 דקות. עוד אופציה היא להכין רוטב אדום ולגלגל מתערובת הקציצות כדורים ולבשל אותם בתוך הרוטב.

– רוצים לשדרג? מכינים את הקציצות בצורת נאגאטס, עוטפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת או אופים בתנור עם תרסיס שמן מעל.

– אפשר להוסיף לתערובת העוף גם גרגירי תירס ואז יהיה לכם נאגאטס עוף ותירס.