קציצות קיפודים בקר עם ארטישוק ואפונה

חומרים:

לתערובת הקציצות

  • 1 ק”ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס אורז בסמטי (לא מבושל)
  • 1 כפית תבלין קציצות
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1 כפית שטוחה ראס אל חנות
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 ביצה
  • 2 סיבובי שמן זית

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 6 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 כף סילאן
  • 1 שקית ארטישוק קפוא (שהופשר ונחתך לרבעים)
  • 1 שקית אפונה קפואה
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 ליטר מים רותחים
  • עלי סלרי לקישוט

אופן הכנה:

 

  1. מכינים את הקציצות:

בקערה גדולה שמים את הבשר, הבצל, הפטרוזיליה, האורז וכל התבלינים.

מוסיפים את הביצה והשמן, ולשים היטב עד שהתערובת אחידה.

  1. יוצרים את הקציצות:

מניחים נייר אפייה, יוצרים בידיים קציצות בגודל בינוני ומניחים בצד.

  1. מכינים את הרוטב:

בסוטאז’ מחממים שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים את הסלרי, הסילאן, הארטישוק החתוך לרבעים והאפונה.

מתבלים בכורכום, פלפל ומלח, ומערבבים היטב.

  1. מוסיפים מים ומבשלים:

כשהכול מקבל צבע יפה וריח משגע, מוסיפים ליטר מים רותחים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 20 דקות.

  1. מוסיפים את הקציצות:

פותחים את המכסה, מניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב, מפזרים מעל עלי סלרי, מנערים קלות את הסיר ומכסים שוב.

מבשלים על אש נמוכה עוד 45 דקות.