לתערובת הקציצות
לרוטב
בקערה גדולה שמים את הבשר, הבצל, הפטרוזיליה, האורז וכל התבלינים.
מוסיפים את הביצה והשמן, ולשים היטב עד שהתערובת אחידה.
מניחים נייר אפייה, יוצרים בידיים קציצות בגודל בינוני ומניחים בצד.
בסוטאז’ מחממים שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הסלרי, הסילאן, הארטישוק החתוך לרבעים והאפונה.
מתבלים בכורכום, פלפל ומלח, ומערבבים היטב.
כשהכול מקבל צבע יפה וריח משגע, מוסיפים ליטר מים רותחים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 20 דקות.
פותחים את המכסה, מניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב, מפזרים מעל עלי סלרי, מנערים קלות את הסיר ומכסים שוב.
מבשלים על אש נמוכה עוד 45 דקות.