ריזוטו אפוי בתנור

עד שעה

חומרים:

  • 1 שקית פטריות פורצ’יני מיובשות
  • 4 כוסות מים רותחים
  • שמן זית
  • בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • טימין
  • 1 כוס אפונה
  • 1 כוס ארטישוק
  • 2 כוסות אורז לריזוטו
  • 100 גרם חמאה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2. משרים שקית של פטריות פורצ’יני מיובשות במים הרותחים.
3. בסיר שטוח מחממים קלות שמן זית וחמאה (50 גרם)  ומטגנים בהם את הבצל, השום והטימין.
4. מוסיפים לסיר את האפונה והארטישוק וממשיכים לטגן מספר דקות.
5. מוסיפים את האורז ומתבלים במלח ופלפל שחור.
6. מוסיפים את הפטריות יחד עם המים ומביאים הכל לרתיחה.
7. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ל- 30 דקות.
8. מניחים למעלה את החמאה (50 גרם) ומערבבים היטב.
9. מעטרים בגבינת גרנה פדנה (או גבינה פיקנטית אחרת) מגורדת, מערבבים ומגישים.