ריזוטו עגבניות, קלמטה ובזיליקום

עד שעה

חומרים:

4-6 מנות

2 כוסות אורז מלא עגול / אורז עגול

2 כוסות עגבניות שרי תמר חצויות

¼ כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

כוס חלב שקדים / מים/ חלב

½ כוס זיתי קלמטה מגולענים

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

עלי בזיליקום טריים

צ’ילי חריף טרי קצוץ (לא חובה)

פרמז’ן

אופן הכנה:

  1. משרים אורז עגול מלא במים במשך 3 שעות (מקצר את זמן הבישול, ומרכך את האורז).
  2. מביאים לרתיחה סיר מלא במים עם כף מלח, מכניסים את האורז למים, ומבשלים את האורז כמו פסטה כ-15 דקות. מסננים את המים ומניחים בצד.
  3. מחממים שמן זית במחבת רחבה, זורקים למחבת את עגבניות השרי ומערבבים מידי פעם. נותנים להן להיחרך ולהוציא את המתיקות.
  4. מוסיפים שום קצוץ, מלח, פלפל שחור גרוס וזיתי קלמטה ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים, יוצקים חלב שקדים ומערבבים. מבשלים מכוסה 8 דקות על להבה בינונית.
  6. מוסיפים 6-8 עלי בזיליקום קצוצים, מערבבים לאחר מספר דקות מורידים מהאש.
  7. מגישים עם פרמזן ומקשטים בעלי בזיליקום טריים וצ’ילי חריף טרי קצוץ (לא חובה).