שווארמה טופו טבעונית

עד שעה

חומרים:

לשווארמה:

1 בצל חתוך לרצועות

400 גרם טופו קשה חתוך לרצועות

2 שיני שום כתושות

2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

1 כפית כמון

1 כפית  כורכום

1 כפית פלפל שחור גרוס דק

קמצוץ מלח

שמן לטיגון

לתפודים:

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

חופן רוזמרין מיובש

מלח ופלפל שחור גרוס דק על פי טעם

שמן

אופן הכנה:

הכנת התפודים:

  1. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
  4. אופים כ-35-45 דקות, עד שהתפוד שחום ורך.

 

 הכנת השווארמה:

  1. מחממים את השמן במחבת.
  2. מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הטופו ומערבבים עד שהטופו צרוב מכל צדדיו.
  4. מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים עד שכל רצועות הטופו מכוסות בתערובת התבלינים. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט שמן.
  5. מגישים לצד אורז או בפיתה/ לאפה.