שניצל חציל

חומרים:

2 חצילים בגודל בינוני


לבלילה:

2 ביצים

1 כפית תבלין טוסקנה תבליני מימון

1 כפית פפריקה מתוקה תבליני מימון

1/2 כפית מלח

1 כף קמח

 

לציפוי:

שקית פירורי לחם שומשום ומלח ים מסדרת קריספ

שמן לטיגון / לאפייה

להגשה:
רוטב עגבניות שרי בזיליקום תבליני מימון

אופן הכנה:

  1. מניחים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה ומחוררים חורים קטנים מכל צדדי החציל. מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות טורבו למשך 45-50 דקות ועד שהחציל רך מאוד.
  2. מקלפים בעדינות את קליפת החציל ושומרים על שלמותו של החציל כולל הגבעול.
  3. בעזרת מזלג מועכים את החציל כך שתיווצר צורת מניפה.
  4. בקערה מערבבים ביצים, תבלינים וקמח וטובלים את החציל.
  5. בקערה נפרדת טובלים את החציל בפירורי הלחם.
  6. מעבירים לטיגון בשמן עמוק או לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות בטורבו כשהחציל משומן מכל הצדדים.
  7. מגישים את החציל על רוטב עגבניות שרי בזיליקום, מומלץ לפזר גבינת פרמז׳ן מעל.