שפרדס פאי מהחלומות

חומרים:

מצרכים לשכבת הבשר:

2-3 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים

6 שיני שום, קלופות

2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים

1 גזר, קלוף

500 גרם בשר טחון

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן

1/2 כפית בהרט

2 כפות רוטב עגבניות שרי קלאסי

1 כוס מים רותחים

1 כפית מלח

מצרכים לשכבת הפירה:

5 תפוחי אדמה, קלופים

1 ביצה L

מעט טימין מיובש

1/4 כפית אבקת שום

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.
2. בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי וגזר עד ריכוך. בערך 10 דקות.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מומלץ להפריד את הבשר עם מזלג. חשוב לצרוב היטב את הבשר ולא לבשל אותו על אש נמוכה כדי שלא יתבשל ויהיה סמרטוטי. זה לוקח בערך 20 דקות.
4. מוסיפים תבלינים, רסק ומים ומערבבים. מבשלים במשך 30-40 דקות וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מצננים מעט.
5. בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד ריכוך מוחלט ומועכים לפירה חלק. מצננים.
6. מערבבים את הפירה עם הביצה ואבקת שום.
7. מרכיבים: מניחים את תערובת הבשר, שהצטננה מעט, בתוך תבנית מלבנית 20X30.
7. שמים מעל את הפירה בשכבה כמה שיותר אחידה ומפזרים מעט טימין ופלפל שחור (לא חובה). שימו לב לעשות את השלב הזה בזהירות כי הפירה יותר יציב מהבשר ולכן הוא מושך איתו את התבשיל ומתערבב. פשוט לאט עם מזלג וגם אם מתערבב הכל מעולה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ומגישים.

הערות ושדרוגים
– את תבשיל הבשר אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חצי במקפיא. זה מושלם עם פסטה, בתוך לחמנייה, מעל אורז, לצד פירה או ככה לבד.
– ניתן להוסיף לתבשיל הבשר גם 10-15 עלי בזיליקום קצוצים גס. מוסיפים אותם בשלב הוספת התבלינים.
– אם אתם לא אוהבים חריף בכלל אפשר להשמיט את הפפריקה החריפה.
– רוצים לשדרג? אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואפשר גם להחליף את הבקר בעוף טחון.
– לגרסה טבעונית: מחליפים את הבשר בכוס עדשים שחורות לא מבושלות ואז מדלגים על שלב הטיגון שלהן. פשוט מוסיפים אותן אחרי טיגון הבצל והשום ביחד עם התבלינים והמים ומבשלים עד ריכוך. במידה ואתם מכינים טבעוני אני ממליצה לשים 2 גזרים ולא אחד.