תבשיל גולאש

כ-3 שעות

חומרים:

4 מנות

3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

2 כפות שמן

2 בצלים קלופים וקצוצים

3 עגבניות קצוצות

1/3 פלפל חריף ללא גרעינים או קורט פפריקה חריפה או צ’ילי

6 שיני שום קצוצות

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה חריפה

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל שחור גרוס דק

2 כפות רכז עגבניות

מים רותחים

1 ק”ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, שריר, צוואר, צלעות) חתוך לקוביות של 1 ס”מ

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הבשר במים למשך שעה וחצי – שעתיים, מסננים ושוטפים את הבשר.
  2. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב קל.
  4. מוסיפים את התבלינים והרסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות מערבבים ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תכולת והסיר ומביאים לרתיחה.
    מנמיכים את האש בינונית ומבשלים כשעה נוספת.