6 תפו״א
2 בטטות סגולות
חבילת פטריות ירדן
חבילת פטריות מלך היער
פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
מלח גס
4 כפות שמן זית
3 גבעולי טימין טרי
מטבל ירוקים:
¼ כוס עלי בזיליקום
¼ כוס פטרוזיליה
2 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום
½ פלפל צ’ילי ירוק
¼ כוס שמן זית
גרידה מ-1/2 לימון
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
4-6 מנות
הכנת המטבל:
מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון למשך 2-3 פולסים. עוצרים, טועמים ומתקנים תיבול.
הכנה תפוחי אדמה ופטריות:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם הקליפה כ-10 דקות. מסננים מהמים ומקררים מעט.
2. פורסים את פטריות מלך היער לאורכן ל-3 פרוסות. צורבים קלות במחבת לקבלת גוון זהוב.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. חותכים לקוביות גסות את הבטטות ותפוחי האדמה ומניחים בקערה יחד עם הפטריות, מתבלים בשמן זית, פלפל, מלח וטימין.
5. מכניסים לתנור ל-12-15 דקות לקבלת גוון זהוב.
6. מגישים לצד מטבל הירוקים.