מאפה פסטה ברוטב עגבניות שרי מוקרם

חומרים:

תבנית עגולה קפיצית קוטר 22 ס”מ מרופדת בנייר אפייה.

1 חבילת פסטה טורטליני

3 כפות שמן זית

1/2 כוס פרמז׳ן מגוררת

לרוטב:

1 צנצנת של רוטב עגבניות שרי בזיליקום .

1 מיכל שמנת מתוקה/לבישול

200 גרם מוצרלה מגורדת

150 גרם בולגרית/פטה מפוררת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס תבליני מימון

מלח לפי טעם אישי

אופן הכנה:

1.ממלאים מים בסיר ומוסיפים כפית מלאה במלח. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה.

2.מבשלים 7 דקות בדיוק , מסננים ומעבירים לקערה.

3.מוסיפים שמן זית, מערבבים ומצננים קלות.

4.מוסיפים פרמז׳ן מגוררת ומערבבים.

5.בקערה מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.

6.מסדרים את הפסטה בעמידה ובצפיפות כשהתבנית בהטייה כלפיכם (יותר קל)

7.מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.

8.יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומוודאים שהוא מגיע לכל מקום בתבנית.

9.מכסים ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל-30 דקות .

10.מסירים את רדיד האלומניום ואופים עוד כ 10-15 דקות.

11.מפזרים עלי בזיליקום ומצננים קלות.

12.מגישים לצד סלט רענן.