פילה סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים

עד 30 דקות

חומרים:

  • 1 קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות (עם העור)
  • 5 כפות מייפל
  • 3 כפיות חרדל
  • 1/2 כפית מלח גרוס
  • 1 כפית שמן זית

לקראסט פיסטוקים:

 

  • 3/4 כוס פיסטוקים, טבעיים קלופים
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 כפית תבלין דג

אופן הכנה:

  1. חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 4-5 ס”מ.
  2.  בקערה מערבבים מייפל, חרדל, מלח ושמן זית.
  3. מכניסים את פרוסות הסלמון לקערה עם המרינדה ומערבבים בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב מכל הכיוונים. מניחים לסלמון לספוג מטעמי המרינדה במשך רבע שעה או לילה שלם עטוף בניילון נצמד.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. בינתיים קוצצים גס את הפיסטוקים וחותכים את העירית לטבעות דקות. מערבבים בקערה קטנה ומתבלים בתבלין דג.
  6. מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק עם העור כלפיי מטה.
  7. מדביקים את תערובת הפיסטוקים על החלק העליון של הסלמון ואופים בתנור במשך 10-15 דקות, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.