אוזני המן אסאדו

חומרים:

לבשר

1 קילו אסאדו ללא עצם חתוך לקוביות גדולות
1 בצל חתוך לרצועות
1 כפית תבלין על האש
1 כפית תבלין ראס אל חנות
4 שיני שום שלמות
1/4 כוס רוטב ברביקיו
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן טבעי
3 כוסות מים

 

לבצק

500 גרם קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח הימלאיה דק

אופן הכנה:

לבשר:

  1. חותכים את הבצל לקוביות, מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים את הבצל.
  2. מוסיפים את נתחי האסאדו וסוגרים אותם 2 דקות מכל צד.
  3. מוסיפים את התבלינים, שיני שום, ואת הרטבים עם המים, סוגרים ומבשלים על אש נמוכה למשך 3-4 שעות עד שהבשר רך מאוד. חשוב לשים לב שיש מספיק נוזלים בסיר כל זמן הבישול.

לבצק:

  1. בקערה מניחים את השמרים עם הסוכר והמים ונותנים להם לנוח יחד למשך 10 דקות.
  2. מוסיפים שמן זית ואת הקמח ומתחילים ללוש עם הידיים את הבצק לפחות 10 דקות. (אפשר להכין גם במיקסר). מכסים את הבצק ומניחים אותו להתפחה של חצי שעה בלבד.
  3. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל 60 גרם.
  4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק. ממלאים את הבצק בשתי כפות אסאדו מפורק וסוגרים לצורת אוזן המן.
  5. נמרח בביצה ובשומשום שחור. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בטורבו למשך 20-25 דקות עד שהמאפה זהוב