המבורגר ביתי

עד שעה

חומרים:

לקציצה:

1/2 ק”ג בשר טחון איכותי – אנטריקוט/צוואר/בקר טרי אדום אדום

1 בצל גדול קצוץ דק דק

1 כפית שטוחה מלח

פלפל שחור מטחנה

1 כפית גדושה פטרוזיליה טחונה

2 כפות שמן זית

1 כף שמן קנולה

 

לתוספות:

5 לחמניות המבורגר טריות

חסה

עגבנייה

בצל סגול

מלפפון חמוץ

לתפוחי אדמה:

4 תפוחי אדמה בינוניים שווים בגודלם

פלפל ארבע עונות מטחנה

מלח ים מטחנה

תרסיס שמן זית

אופן הכנה:

( 5-6 המבורגרים)

הכנת תפוח האדמה:

  1. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים רותחים וכף שטוחה של מלח גס. מבשלים עד שהתפו”א מתחיל להתרכך אך לא רך מדי.
  2. חוצים את התפו”א לסירות.
  3.  מחממים תנור ל-180 מעלות
  4. מתבלים את תפוחי האדמה במלח גס ומשמנים בשמן זית. מוסיפים מעל פלפל שחור גרוס.
  5.  מכניסים לתנור ל-15 דקות, עד למידת השחמה רצויה.

הכנת הקציצה: 

  1. מחממים מחבת פסים, ללא שמן.
  2. בצלחת שטוחה שמים 2 כפות שמן זית וכף אחת של שמן קנולה.
  3. בידיים משומנות יוצרים קציצות בגודל הרצוי (עדיף קציצות שמנות ועגולות)
  4. מטגנים את הקציצה משני צידיה עד למידת עשייה הרצויה.
  5. חוצים כל לחמנייה לשניים וצורבים על המחבת- מבלי להוסיף שמן.
  6. מוסיפים ללחמנייה את התוספות וההמבורגר ומגישים חם.