המבורגר טבעוני

עד שעה

חומרים:

לבורגרים:

 בצל גדול קצוץ

600 גרם פטריות פורטובלו קצוצות

כוס פקאן טבעי

 כוס שעועית שחורה מוכנה לאכילה

2 שיני שום גדולות כתושות

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס קמח מלא

4 כפות קמח טפיוקה

 כפית פלפל שחור גרוס דק

כפית כמון

שמן זית

פפריקה הונגרית מתוקה

כפית נוזל מעושן (לא חובה)

מלח על פי טעם

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת רחבה ועמוקה מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב ומתקרמל מעט.
  3. במעבד מזון מעבדים דק דק פטריות קצוצות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ושום למחבת ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.
  4. מוסיפים למעבד המזון את הפקאנים, שיבולת שועל, תבלינים ושעועית שחורה ומעבדים בפולסים עד שהפקאנים והשיבולת שועל מתרסקים גס.
  5. מעבירים לקערה עמקה ומוסיפים את הפטריות ישר מהמחבת. מוסיפים קמח טפיוקה ומערבבים.
  6. מוסיפים קמח מלא בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית דביקה.
  7. בידיים משומנות מכינים המבורגרים קטנים. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-35 דקות עד שההמבורגרים יציבים יחסים ושחומים. ( הם יתייצבו עוד לאחר כמה דקות של קירור).

הטיפ של מימון:

ניתן להגיש בלחמניית המבורגר רגילה או נטולת גלוטן עם תוספות שונות, עם אורז או פירה וכמובן סלט טרי בצד.