טורטייה קריספית עם חזה עוף

חומרים:

1 חבילת טורטיות קוטר 15 ס״מ
רוטב ברביקיו/קטשופ
1 שקית קריספ פנקו זהוב

לחזה עוף:

4 בצלים בינוניים פרוסים דק.
800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
4-5 כפות שמן זית/אחר
1 כפית גדושה תבלין גריל עוף
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח (לפי טעם אישי)

 

לסלט עגבניות:
3 עגבניות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוץ
ליים שלם סחוט
מלח לפי הטעם
3 כפות שמן זית

להגשה:

עלי חסה קצוצים
ספייסי מיונז

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות חום סטטי.
  2. מורחים כף רוטב ברביקיו/קטשופ על כל טורטייה.
  3. שופכים את פירורי הפנקו לצלחת.
  4. מניחים את הטורטייה מעל הפירורים כשהצד עם הברביקיו מופנה לפירורים ומהדקים היטב.
  5. מסדרים את הטורטיות מעל רשת התנור כאשר כל טורטייה מונחת על שני פסים.
  6. מכניסים לתנור לרבע שעה או עד הזהבה.
  7. מחממים מחבת ללא שמן! ומוסיפים את הבצל. מאדים אותו ללא מכסה ועל להבה גבוהה ומקפידים לערבב כל הזמן. ממשיכים כך כ- 10 דק׳ או עד שהבצל משחים.
  8. מוסיפים שמן זית, מערבבים ומוסיפים את קוביות חזה העוף והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות.
  9. לאחר צינון מחלצים את הטורטיות וממלאים בחסה, חזה עוף ובצל, סלט עגבניות ומעל מזלפים ספייסי מיונז.

בתאבון.

*מתכון צילום ועריכה – ענת אלישע