כרובית בתנור עם חרדל דיז’ון, מייפל וצ’ילי

כ- 50 דקות

חומרים:

מצרכים:

1.כרובית שלמה, בינונית, שטופה שהורדנו לה חלק מהחלקים הנבולים.

1 כוס מייפל 100%אמיתי של maimons.

צ’ילי מטחנה.

פלפל שחור שלם.

מלח ים מטחנה.

לא חובה – כפית זעתר יבש.

2 כפות חרדל דיז’ון איכותי.

תרסיס שמן זית.

אופן הכנה:

תקנו מראש 4 פרחי כרובית יפים ותקראו לכל השכונה אליכם, כי את המנה הבאה אתם תרצו לתת לכולם לטעום!

אופן הכנה:

  1. אל תוך סיר עמוק ורחב מכניסים את הכרובית כשראשה כלפי מטה וממלאים מים רותחים, מעלים את הסיר על להבה בינונית לרבע שעה.
  2. שוטפים היטב את הכרובית ומניחים אותה בצד על מגבת לייבוש.
  3. מכינים תבנית עם נייר אפיה ומחממים תנור על 180 מעלות.

הכנת ממרח הכרובית:

  1. בקערה בינונית מערבבים את החרדל, המייפל ו- 1/4 כוס מים רותחים.
  2. מרססים על הכרובית כמות נדיבה של שמן זית וטוחנים מעליה כמות נדיבה מכל התבלינים.
  3. מעסים את הכרובית עיסוי ארוך יחד עם המטבל של המייפל והחרדל, ל-3 דקות שיעטוף את כל הכרובית ויחדור פנימה ככל שניתן.
  4. מרססים ריסוס נוסף של שמן זית, טוחנים עוד קצת מהתבלינים ומכניסים לחצי שעה לתנור.

 

מומלץ להגיש לצד כל דבר אפשרי, כרובית בתנור זה תמיד רעיון טוב☺