לחם שום נתלש

חצי שעה

חומרים:

לחם שחור שלם

250 גרם גבינת עמק פרוסות עבות חתוכות לרבעים

1/2 צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית תבלין שום גבישי

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמן זית

תרסיס שמן זית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות
  2. בעזרת סכין חדה חותכים את הלחם לאורך ולרוחב, מבלי להגיע לתחתית.
  3. בקערה מערבבים שמן זית, שיני שום ושום גבישי. בעזרת מברשת אפייה מברישים את החריצים שיצרנו בלחם.
  4. מוסיפים בצורה אחידה בכל חריצי הלחם את הגבינה והבזיליקום ומרססים את הלחם במעט תרסיס שמן זית.
  5. עוטפים את הלחם מכל הכיוונים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
  6. מנמיכים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים חזרה את הלחם ללא הנייר כסף.