מוסקה חצילים

כשעתיים

חומרים:

2-3 חצילים בינוניים

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

2 בצלים בינוניים

1/2 צרור פטרוזיליה

2 פרוסות לחם רטובות

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית ציפורן

1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות

3 כפות שמן זית

לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות

3 כפות רכז עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף אורגנו יבש

1/2 כף כמון

3-4 כפות שמן

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

לטיגון וציפוי המוסקה:

שקית פרורי לחם

2 ביצים טרופות

1/4 כוס מים

מעט מלח

1 כף רכז עגבניות

כחצי ליטר שמן

אופן הכנה:

1. פורסים את החצילים לפרוסות ברוחב 1 ס”מ.

2. מכניסים את החצילים לקערה עם מים וכפית מלח כ-15 דקות.

3. מסננים ומייבשים את החצילים.

4. בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הבצלים המגורדים, הפטרוזיליה הלחם ושאר התבלינים.

5. ממלאים חציל במילוי בשר לכל אורך החציל וסוגרים עם חציל נוסף כמו סנדוויץ’.

6. מצפים את החצילים קודם בפירורי לחם ואחר כך בתערובת הביצה ומטגנים בשמן 3-4 דקות מכל צד. אין צורך ״להספיג” את החציל מהשמן אחרי טיגון.

7. את החצילים המטוגנים מסדרים בתבנית פיירקס בשורות וניצוק את הרוטב מעל.

8. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דק’.

9. מפזרים מעט כוסברה טרייה וקצוצה מעל.