מיני גראטן

חומרים:

6 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב
1/2 כפית שום גבישי תבליני מימון
1/4 כפית אגוז מוסקט תבליני מימון
1/2 כפית תערוב תיבול לתפוחי אדמה תבליני מימון
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
1 כוס קרם קוקוס
1/2 כפית טימין יבש תבליני מימון

אופן הכנה:

1.פורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות מאוד. אם אין לכם מנדולינה אפשר לפרוס גם באמצעות סכין חדה.
2.מערבבים בקערה את יתרת המצרכים.
3.מעבירים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה ומאפשרים להן לספוג מהרוטב במשך 15 דקות.
4.מחממים תנור ל-190 מעלות.
5.משמנים היטב תבנית שקעים עם שמן זית או תרסיס שמן ומניחים בכל שקע פרוסות תפוחי אדמה אחת על השנייה עד לגובה תבנית השקעים.
6.מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
7.אופים בתנור במשך 40 דקות ומורידים את הכיסוי.
8.ממשיכים לאפות עוד 10 דקות או עד הזהבה יפה וצבע שחום.