מעורב ירושלמי של שחר חן

חומרים:

3 בצלים לבנים בינוניים
420 גרם טחול טרי
850 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
300 גרם כבד עוף
300 גרם לבבות
רבע כוסברה
2 עגבניות
2 כפות עמבה
2 כפיות תבלין מעורב ירושלמי
1 פלפל ירוק חריף
מלח פלפל לפי טעם

אופן הכנה:

1.חותכים 3 בצלים לבנים לרצועות דקות ומקרמלים בסיר רחב עם שמן זית ומעט מלח.
2.מכשירים על אש גלויה את הכבדים והלבבות חצי בישול (לא לייבש!) ומוציאים החוצה, את הכבדים חותכים לרבעים או לחתיכות קטנות.
3. חותכים פלפל ירוק חריף, 2 עגבניות מגי ו1/4 צרור כוסברה ומניחים בצד.
4.לסיר עם הבצלים שהתקרמלו מוסיפים את כל הבשרים: הכבדים, הלבבות, חזה העוף, הפרגיות והטחול ומקפיצים על עוצמת אש גבוהה. מוסיפים מלח פלפל ואת הירקות שחתכנו. מערבבים ומוסיפים 2 כפות עמבה.
5. מוסיפים 2 כפיות תבלין מעורב ירושלמי של תבליני מימון ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי.
6.ברגע שהבשר מוכן מגישים על צלחת עם חומוס, טחינה, בצל סגול,מעט כוסברה או בפרנה חמה וטרייה.

 

צילום ומתכון: שחר חן