מפרום על קוסקוס

עד 30 דקות

חומרים:

  • 1 חבילה קוסקוס להכנה מהירה
  • 1 קילו בשר הודו אדום טחון
  • 2 בצלים
  • 1 חבילה פטרוזילה
  • מלח,פלפל שחור
  • בהרט
  • 10 תפוחי אדמה
  • 2 ביצים
  • קמח
  • שמן לטיגון

 

לרוטב:

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה מתוקה
  • 2 גזרים קצוצים דק
  • 2 קישואים קצוצים דק
  • חתיכה של דלעת קצוצה דק
  • אבקת מרק עוף
  • כוס מים

אופן הכנה:

הקוסקוס:

מכינים את הקוסקוס ע”פ הוראות היצרן.

המפרום:

  1. את הפטרוזיליה קוצצים היטב במעבד מזון, מערבבים את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים. יוצרים מתפוחי האדמה מניפות. ממלאים את תפוחי האדמה בעיסה, עוטפים בקמח,
  2. טובלים בביצה ומטגנים מכל הצדדים. מניחים על נייר סופג.

הרוטב:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים לסיר רחב ומביאים לרתיחה.
  2. מסדרים את המפרום ברוטב, מפזרים עוד בהרט ומבשלים עד לאידוי כמעט מלא של המים. מגישים עם קוסקוס חם וטרי.