מרק עגבניות חורפי

חומרים:

1 בצל גדול קצוץ

2 שיניי שום מגורדות

3 עלי בזיליקום טריים

1 כפית מלאה רסק עגבניות

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מלח הימלאיה דק  (ניתן להוסיף עוד לפי טעם)

1 כפית סוכר

4 כפות שמן זית /אחר

2 צנצנות (800 גרם) רוטב עגבניות שרי ובזיליקום

1.5-2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

 

  1. מחממים שמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ ושום.
  2. מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים עלי בזיליקום, רסק עגבניות, סוכר, מלח ופלפל.
  3. מערבבים ומוסיפים 2 צנצנות רוטב שרי ובזיליקום.
  4. מוסיפים מים רותחים ובעזרת מוט בלנדר טוחנים למרקם הרצוי (חלק/גרגירי) ומביאים את המרק לרתיחה
  5. מגישים את המרק לצד טוסט גבינה מושחת