1. בסיר למרק עמוק ורחב בוזקים את שמן הזית והחמאה. כשמתחמם (לא רותח) מוסיפים את
העגבניות והשום ומערבבים כ- 7 דקות עד שהעגבניות יספגו את השמן והחמאה.
2. מוסיפים את התבלינים והסילאן (למעט הטימין) וממשיכים לערבב עוד 3 דקות בערך.
3. מוסיפים את הטימין היבש והטרי ומשאירים ללא ערבוב כ-1 דקה.
4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מים בהדרגתיות (הוספת המים תלויה במידת הסמיכות הרצויה), עד כדי כיסוי שליש מכמות העגבניות בסיר.
5. מביאים לרתיחה, מערבבים וסוגרים עם מכסה על אש נמוכה לחצי שעה – מערבבים מידי 5 דקות.
6. טוחנים את העגבניות שנשארו שלמות במעבד מזון ומחזירים חזרה אל תוך הסיר.
7. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
8. מוזגים לקערה ומוסיפים קרוטונים, טימין טרי ופרמז’ן.