סלט טאבולה כרובית

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

חומרים:

כרובית טרייה בינונית

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

8 עלי נענע קצוצים

חופן שעועית ירוקה חלוטה, קצוצה

2 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות 1/2 ס״מ

100 גרם גרעיני חמנייה קלויים

מיץ מלימון אחד

שן שום

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח ים

¼ כפית פלפל שחור גרוס

1 כף מייפל

אופן הכנה:

  1. מגררים את הכרובית על פומפייה גסה (אפשר לגרר גם במעבד מזון).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. לוקחים חצי מכמות הכרובית המגוררת מתבלים בכף שמן זית, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל-10 דקות, מערבבים את הכרובית ואופים עוד 10 דקות לקבלת כרובית זהובה קריספית. מניחים בצד לצינון.

הכנת קוביות סלק:

  1. מתבלים את הסלק בכף שמן זית, ו- 1/2 כפית מלח.
  2. מניחים את הסלק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור לאפייה כ-15 דקות.

הרכבת הסלט:

  1. מערבבים את הכרובית האפויה והכרובית הטרייה, פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, שעועית קצוצה, גרעיני חמנייה קלויים, שמן זית, לימון, ומלח.
    את קוביות הסלק מערבבים בסוף כדי שלא יצבע את הסלט.