לרוטב (מספיק ל-2 סלטים):
1. מבשלים את העדשים במים רותחים במשך 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.
2. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס”מ.
3. במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך 3 דקות. מתבלים בצ’ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.
4. באותה מחבת שבה טיגנתם את הבטטה, זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן, מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים. מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.
5. קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.
6. מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום, על החלק הדק בפומפייה, לתוך הצנצנת ומנערים היטב.
לתוך הקערה עם העדשים ובטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2-3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.