סלט קינואה בטטה ושקדים

כחצי שעה

חומרים:

לרוטב הסלט:

מיץ מלימון שלם

3 כפות שמן זית

1 כף מייפל / סילאן

½ כפית מלח

1 כפית רכז רימונים טבעי

1 שן שום קטנה קצוצה

תערובת השקדים:

שקדים מתובלים קלויים

100 גרם שקדים פרוסים

1 כף שמן זית

כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה

לסלט:

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

בצל סגול גדול קצוץ

1 כוס קינואה

100 גרם צימוק אוזבקי

½ צרור פטרוזיליה

8 עלי נענע טריים

אופן הכנה:

הכנת הרוטב:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכנת השקדים:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את השקדים, שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל.
3. אופים את השקדים כ-10 דקות, מערבבים באמצע, לקבלת אפייה אחידה בגוון זהוב.

הכנה הסלט:

1. מרתיחים בסיר בינוני 2.5 ליטר מים וכפית מלח. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
2. מבשלים כ-8 דקות ובודקים אם הקינואה מבושלת מספיק. הקינואה צריכה להיות אל-דנטה, אחרת תהפוך לעיסה.
3. הקינואה מוכנה כשרואים עיגול מסביב לכל גרגיר ובמרכזו מעין נקודה לבנה. מסננים את הקינואה ונותנים לה התקרר ולהתייבש מעט.
4. מחממים תנור 200 מעלות.
5. חותכים את הבטטה לקוביות בגודל 2X2 ס”מ, מזלפים שמן זית, מלח, פלפל ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

הרכבת הסלט:

מטגנים קלות בצל להזהבה. ומערבבים עם כל המרכיבים כולל הבטטה.

ניתן לשמור את הסלט במקרר 3 ימים.