עוף בקארי, חלב קוקוס ואורז

עד שעה

חומרים:

4 מנות

800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

2 כפות  אבקת קארי (או משחה)

פחית חלב קוקוס

צרור כוסברה קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

6 שיני שום פרוסות

כף סוכר שטוחה

3 כפות שמן קנולה

להגשה:

רבע צרור כוסברה קצוצה

לאורז:

1-2 כפות שמן

1 כוס אורז בסמטי

1/2 1 כוסות מים רותחים

1/2 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

4 תרמילי הל

אופן הכנה:

  1. מבשלים את קוביות העוף במים עד שמשנים את צבעם. מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  2. בסיר רחב מכינים את הרוטב, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב הטיב ומטגנים קלות כדקה.
  3. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים היטב כדי שהרוטב יכסה את כל קוביות העוף. סוגרים את האש ומוסיפים מעט כוסברה טרייה .

הכנת האורז:

  1. מחממים סיר רחב (סוטאז’), מוסיפים שמן ולאחר כדקה מוסיפים את התבלינים (ללא המלח) ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, מטגנים קלות. מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב.
  3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור למשך 10 דקות.
    בעזרת מזלג מאווררים את האורז.