עוף ממולא בארטישוק ירושלמי

חומרים:

800 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף (מומלץ לבחור מראש את הארטישוקים הישרים שיקלו על מלאכת הקילוף)

1/3 כוס שמן זית

1 כפית מלח

2 עופות טריים במשקל כ1.3 ק”ג כל אחד

להגשה:

מלח

מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:

 

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. מחממים במחבת שמן זית, מכניסים פנימה את הארטישוק הירושלמי ומטגנים, על אש קטנה משך כחצי שעה או עד שהארטישוקים ישחימו. ממליחים היטב. מצננים.
  3. פורסים רדיד אלימוניום, מעליו מניחים נייר אפיה ועליהם מניחים את העופות.
  4. בזהירות, כשפרוסות הארטישוק לאורך, מחדירים אותן ביחד, אל חלל העוף. בעזרת מעט השמן שנותר על המחבת ועל כף היד מעסים את העור.
  5. אופים בתנור למשך 45 דקות.  כעבור 45 דקות פותחים את רדיד האלומיניום בחלקו העליון ככה שנגלה עורו של העוף ומוסיפים לאפות משך עשר דקות או עד להשחמה יפה של העור.
  6. לפני ההגשה יוצקים מעט מהנוזלים שהצטברו בתוך קן האלומיניום.
  7. בעזרת מספריים מחלקים את העוף. זורים מלח וסוחטים מיץ לימון. על העוף. לא על הארטישוקים שבפנים.

 

 

התבלינים במתכון